Flygfoto och beskrivning

Här följer ett flygfoto över vår gård:

Den svarta markeringen visar våra egentliga tomtgränser. Den gröna markeringen visar hästarnas blivande hage, hittills har de bara fått gå typ runt stallet inom tomtgränserna, men igår blev staketet till den nya hagen samt gången dit ut klar, så de har hunnit med en provrunda och smakprov på det grönskande gräset. Vilken lycka att se dem springa ut på grönbete, efter att de gått i den lilla jordhagen hela vintern! Dock får de vänja sina magar successivt vid gräset de närmsta veckorna, så nu får de tillgång till större och större del av gången bredvid paddocken (jaaa ni läste rätt, vi har PADDOCK!) varje dag. Och tja, när vi ändå var inne på det – den fina paddocken på 20×35 meter ser ni i nedre vänster hörn! Rena lyxen att ha en inhägnat yta utan gräs, att träna med hästarna på. Me love! Till höger om paddocken har vi lite ytor som efter blivande grävmaskinsarbete och antagligen även mycket handkraft ska bli till fina odlingar och gräsmatta samt någon mysig uteplats.

Fortsättningsvis har vi stallet innanför den gula markeringen som för tillfället innehåller 5 boxar (varav en har fått agera provisorisk sadelkammare) samt loge och gammalt mjölkrum. Här, som i alla vrår av våra ägor, har jag storslagna planer, hihihehe.

Och så har vi uthuset inom den blåa markeringen som idag inrymmer garage, utedass (japp… det är den enda toaletten vi har för tillfället. Deppigt men sant) samt ett stort rum med nygjutet golv. Ovanvåningen består av ett rymligt loft.

Slutligen till den vita markeringen och troligtvis det största projektet, boningshuset, som förvisso har ny fasad och relativt nytt tegeltak, vilket gör det gulligt och charmigt på utsidan. Sanningen hittar man dock när man kliver in genom dörren. Det största och viktigaste projektet där just nu är, som ni säkert har förståelse för, att få klart badrummet! TÄNK den dagen då vi har egen toalett och egen dusch inuti vårt eget hus – vilken lycka! Detta var dock ett större projekt än vad vi väntade oss, då vi var tvungna att börja om helt från grunden, på bjälknivå. Plus att avlopp ska grävas, eftersom det när vi flyttade in bara fanns en rälig stinkande mulltoa, som åkte ut ganska fort. Men mer om detta komma i ett senare inlägg!

Det var en ”kort” beskrivning av vår lilla gård och dess olika vrår och hörn. Och det var även allt för denna gången!

/Sunniva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s