Hö-station

På dessa bilder ser ni hur ”asfaltplanen” på framsidan blev. Här ska hästarna få hö och vatten, plus att ena ingången till ligghallen i logen ska vara åt detta håll.

Här håller vi på att fixa hö-stationen till hästarna. Johan grävde tre hål i marken med ca 2 meters mellanrum. Sedan har vi gjutit ner tre st massiva ekstolpar, som vi själva sågat. På dessa skruvade vi fast fyra st reglar, 45×70 mm tjocka.

Rakt och fint, ja!

Hela bygget är uppe och vi har fyllt igen hålen med asfaltkross igen så att det ser snyggt ut. Och stabilt blev det, ingen häst lär klia sönder denna anorgning i första taget!

Haha, ni kan tänka er att jag satt och skrattade för mig själv när jag gjorde denna ritningen i paint… Men såhär ska konstruktionen funka i alla fall. Krokar på varje stolpe, och hönät som hänger mellan dem med stöd från reglarna så att de inte hänger och slänger. Och så likadant på andra sidan. Fyra stora hönät ska här få plats, plus eventuellt ett mindre i varje ände, beroende på hur mycket hästarna äter och hur ofta vi behöver fylla på.
Bilder på när det är i bruk kommer såklart, men innan dess är det en del att fixa i hagen. Stängsla till exempel.

Här har vi numera höbalarna. Höet kommer från Johans föräldragård och innan körde vi ungefär en gång i veckan för att hämta en ny bal. Men nu slipper vi det, så himla skönt att ha hemma alltid!

Bestämde mig även för att lägga på lite asfaltkross på den grusade gången upp till stallet som syns på bild. Mest för att det skulle matcha det nya underlaget i hagen. 🙂

På återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s