En himla massa bilder

Golden Sprite kom till mig för att hennes matte hade skadat sig och inte kunde ta hand om henne som hon brukade. Hon stod i ett stall där hästarna gick ensamma i små hagar, och har inte gått tillsammans med andra hästar på länge. Därför ville jag inte släppa ihop henne med de andra hästarna direkt när hon kom hit. Bluebell litar jag mycket på vad gäller hop-släpp, hon är väldigt stabil med, tja, alla hästar hon träffar. Därför fick hon och Golden gå tillsammans i paddocken de första dagarna.
Idag kändes de alla lugna och jag tyckte det var dags att släppa ihop dem. Öppnade så att Mabbe och Barna också fick komma in i paddocken.
Golden var ganska barsk mot de andra i början – sparkades, skrek och jagade runt dem, men den lilla trion skötte sig så exemplariskt bra, är så stolt över dem. De bara tog sig undan, undvek konflikt och höll ihop. Det är så häftigt att se hur de jobbar aktivt med att hålla ihop flocken. Golden blev inte insläppt i flocken så länge hon ”bråkade”. Detta är magin med hästar i en hästflock – de är ett!
Hämtade kameran först efter kanske 10 minuter så då hade det redan börjat lugna ner sig. Fick inte med de första minuternas kaos, haha 😉
Det var så tydligt att Golden inte är van vid att gå i flock, och det kommer nog ta ett tag innan hon blir en del av den. Men det får ta sin tid, jag är säker på att hon kommer bli en lika självklar del av flocken som de andra tre är nu.
Efter en stund tog allvaret slut och det var dags för rullning i den sköna paddock-grusen!
Nu på kvällen verkade det lugnt och sansat i hagen. Tror att alla var lite trötta efter allt rabalder och det var dags för välförtjänt hö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s