Sluta behandla hästar som människor!

”Låt hästen vara ute så mycket som möjligt, gärna i grupp på så stor areal som möjligt. Sluta att behandla hästar som stora håriga människor, de är en helt annan, mycket tålig djurart med andra behov än vi. Stallet är mer till glädje för oss människor än för hästarna.”

Kom nyss över en artikel där veterinär Per Michanek pratar om lösdrift för hästar. Han har verkligen slagit huvudet på spiken här, med klockren fakta och konkreta exempel på fördelarna med lösdrift. Jag kunde helt enkelt inte sagt det bättre själv, så jag länkar till artikeln.

Trevlig läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s