Bubbabus

Igår blev jag och Bubba fotade när vi busade runt i paddocken lite. Det var superkul och kändes väldigt bra, förutom att Bluebell verkade något seg som hon är vissa dagar. Vet inte vad det kan bero på. Just idag var hon trots allt bus-sugen!
När vi tränar i paddocken brukar det bli ungefär samma upplägg på träningspassen. Bluebell är lös och vi börjar skritta runt, svänga, göra lite sidvärtsrörelser, stanna, backa, göra tricks. Ibland när Bluebell har låga energier och inte ”orkar” springa och skutta runt och busa fortsätter vi i skritt under hela passet. Då blir det mycket finslipning av teknik, avslappnande övningar och tänka-övningar, mer mental inriktning på träningen med andra ord. Idag, däremot, hade Bluebell som sagt mer energi så vi gick över till lite travarbete på volt.
Vi har ganska nyligen satt igång med träningen på allvar igen, efter några år utan regelbunden träning. Därför jobbar vi nu med ganska grundläggande kommunikation och försöker hitta tillbaka till tekniker och kroppsspråk som vi använde oss av tidigade.
Jag brukar stundvis försöka ”få igång” Bluebell till lite högre energier så att hon ska arbeta med att bära upp sin kropp – spänna bål och rygg och komma igång med bakdelen. Detta är något hon i nu läget inte orkar med några längre stunder, men jag vill gärna få in det i varje träningspass för att succesivt förbättra bärigheten och styrkan.
Vi brukar lägga in mycket voltarbete i skritt under hela träningspasset. Det är bra för smidigheten, koordinationen och bärigheten. Det vi lägger mest fokus på just nu är öppna på volt, alltså att Bluebell går på böjt spår runt mig, går på tre spår med hovarna och trampar under sig med inre bakben.
Stegra är ett trick som Bluebell i princip kan, men som hon i praktiken inte orkar utföra för tillfället. Men ack, som hon försöker varje gång!

Idag handlade inlägget väldigt mycket om teknik och blev lite, hm, ytligare än många av mina andra inlägg. Gårdagens träningspass var helt enkelt inriktad på rent fysisk träning eftersom både Bluebell och jag hade mer fysisk energi än mental (för en gångs skull?). Fler djupare texter kommer säkerligen så småningom!

Vi ses nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s