Sliter med ligghall

Det projekt som kommer etta på prioriteringslistan just nu är att få färdigt lösdriften. Som jag nämnde i förra inlägget måste denna bli klar innan hästarna ska komma tillbaka från betet, annars har de ingenstans att ta vägen.

Jag skulle nog vilja bekänna att jag är extremt nördig när det kommer till skisser och sådant. Jag har en hel mapp på datorn som heter ”Skisser och ritningar”, där jag har en hel samling sådana ritade i paint som denna, gjorda i google sketchup eller ritade på ett skärmprintat flygfoto. I fysisk form har jag även flera block fulla med skisser och ritningar av allt möjligt.

Denna skiss visar hur lösdriften förhoppningsvis kommer att se ut inom en relativt snar framtid. Det kommer att bli två öppningar i olika vädersträck, eftersom logen är utformad så att detta passar sig bäst. Vi gjuter ny betong i hela logen, med en nivåskillnad där bädden ska vara. Jag väljer att bara ha högra delen halmad för att det ska bli lättare att hålla rent. Med tanke på renhållning kommer den delen även att vara nedsänkt så att halmen och bädden håller sig där den ska. Jag älskar såndant här – att tänka till ordentligt, sitta och planera och rita på olika lösningar, komma fram till den allra bästa och sedan låta planerna och skisserna ta form och bli verklighet!

Först hade vi bara lösdrift i ca en fjärdedel av logen. Bilder på detta finns här, i detta inlägg. Sedan förlängde vi så att de hade hela vägen mellan portarna, ungefär halva logen, som de haft fram till nu.
Nu börjar tömningen:
Jag undrar hur många kubik skräp, mög, gödsel, gammal hö och halm som förflyttats från den här logen sedan vi flyttade till gården. Många, antar jag.
Det känns så befriande att röja, rensa ut och bli av med skit och mög. Att bli av med decennier av smuts och oreda och få ordning från grunden. Det renar liksom ens medvetande på något sätt, samtidigt som det blir rent och snyggt på den fysiska platsen.

Tanken är, som ni förstår, att fasaden ska bytas även här. Tids nog, tids nog…
Det verkar ske någon slags utrensning här på gården, för utöver tömningen av logen så blev gödselhögen tömd i samma veva. Jag fick även en annan sak gjord, som hängt över mig i månader – två fulla kartonger och två fulla ikeapåsar med utrensade grejer och kläder har stått och skräpat i huset i väntan på att få komma till insamling. Nu skriver vi CHECK på den också! Oerhört bra känsla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s