Ligghallen är gjuten!

Marken är jämnad och en mängd större och mindre stenar har forslats bort. Vilket hästjobb! 

Tara är duktig på att hålla koll!

Här kommer makadam! Johan lånade traktor och släp på sin föräldragård. Smidigt värre. 

Makadamen är utlagd och kanten är murad! I den vänstra delen som är ca 20 cm nedsänkt ska det vara djupströbädd och till höger ska betongen vara bar så att det blir lätt att sopa och hålla rent.

Ett litet avloppsrör lyckades vi mura in i den redan trasiga grunden. Hålet kommer vi att täcka medan bädden ligger, men det är bra att kunna sopa ut vattnet när vi ska tömma och tvätta.

 

Nästan klart för gjutning – armeringen ska upp på distanserna och så ska formen runt om byggas.

 

✶✶✶ FÄRDIGT! ✶✶✶

Rufus har testat och godkänt plattan! 🙂

Vi har i den här vevan ÄNTLIGEN fått tummarna ur och snickrat igen porthålet till höger efter typ 1,5 år. Bättre sent än aldrig! Där satt när vi flyttade in en stor dubbelport som den på andra sidan men den här var i så dåligt skick att den inte ens gick att öppna utan att falla sönder så den åkte ner ganska snabbt. Kort efter det reglade vi upp för att minska porthålet och sätta panel där men det har alltså inte blivit av – förrän nu. Vi gjorde det bara provisoriskt nu eftersom vi senare ska byta hela träfasaden, så det tog inte mer än ett par timmar att spika upp plankorna. Vissa saker är bara extremt svåra att få gjorda i tid, verkar det som!

Jämnt och fint blev det! Hela ytan är ”kvastad” för att få lite struktur så att hästarna får bra grepp.

Det är lite pyssel kvar innan hästarna kan komma hem, men OJ vad roligt det ska bli att strö med massa fluffig halm och se dem gå in och utforska ligghallen för första gången. Måste komma ihåg att fota och filma då!

Den största skräcken nu är såklart att de inte ska vilja använda den, bara gå in och bajsa nån gång ibland, efter allt arbete vi lagt ner. Men oavsett så känns det väldigt bra att ha gjort allting ordentligt, så som vi vill ha det. Det är ju dessutom ett upplyft för hela gården, inte bara för mina hästar. För varje litet hörn av gården som görs vid så känns det sådär bra i själen. Det känns bra att vårda och ta hand om det vi har!

Ytan där bädden ska vara är 4 x 9 meter (36 kvm) och den högre är 3,5 x 9 meter (31,5 kvm). Alltså får här egentligen plats nio stora hästar på denna yta (67,5 kvm totalt, ca 7,2 kvm per stor häst). Gott om plats för mina fyra pållar, med andra ord! 👌

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s