Hästmål för 2017

Det här med att sätta mål är för mig ett sätt att inge hopp hos mig själv om att utveckling och förbättring kommer att ske. Det är inte alltid det lyckas och det kritiska med att skriva ner en massa mål är att smällen blir extra stor om målen inte lyckas uppnås. Hursomhelst så tycker jag om att planera och skriva listor, och jag envisas med att fortsätta göra det, så jag tänkte här sammanfatta mina mål vad gäller mig och hästarna, för det nya året.

dsc_0285

Generella mål för året:

 • Att alla hästar ska vara friska och glada.
 • Hitta tillbaka till glädje och kommunikation. Året som var kändes väldigt slitit, det bestod mest i att släpa hö, mocka och fylla vatten kändes det som. Tja, och ha dåligt samvete över den alltför lilla hagen som snabbt blev blöt och full av skit. Detta år önskar jag att vi kan hitta rationella lösningar som gör att slitet tar mindre tid och energi – som i sin tur kan läggas på att umgås och utvecklas!
 • Verka hovarna regelbundet och uppnå så friska hovar som möjligt.
 • Förra året önskade jag mer mark, vilket också uppfylldes i form av sommarbete några kilometer från gården. Så jag kanske ska skriva ner det även detta år, för att hålla den dörren öppen. Så, mark till hästarna, mer än gärna i anslutning till gården!

Mål för varje häst:

 • Bluebell –  Komma tillrätta med de där diffusa symptomen på ohälsa, de låga energierna. Motionera, uppnå bättre form och hälsa. Fortsätta med körningen och även, såklart, frihetsträningen och trickträningen som både Bluebell och jag älskar 🙂
 • Barna – Umgås och träna från marken, komma överens, bevisa att träning kan vara rolig och att en människa kan vara rolig att träna tillsammans med! Övervinna gamla dåliga minnen och erfarenheter. Eventuellt träffa hingst och bli dräktig ♡
 • Mabbe – Pyssla, gosa och umgås så mycket som möjligt ♡
 • Golden – Pyssla, umgås, stärka självförtroende, kanske miljöträna med ”läskiga” saker i paddocken? Hitta på saker när vi känner att vi vill!

Mål för mig själv:

 • Hitta tillbaka till glädjen med att ha hästar ♡ Som jag skrev så har det den senaste tiden känts som att det enda jag gör som rör hästarna är att fixa allt det nödvändiga, allt slitigt jobb runt omkring. Detta har såklart resulterat i att jag stundvis inte känt någon glädje över att ha dessa fantastiska hästarna hos mig, för all energi har gått åt till att släpa, slita, fixa och dona. Jag har inte ens varit speciellt öppen för deras kommunikation, ens när jag varit där i hagen tillsammans med dem.
  Nu önskar jag hitta den där glädjen och öppna mina kommunikationsvägar så att vi kan umgås och fortsätta utvecklas på ett djupare plan ♡
 • Fortsätta att komma framåt i utbildningarna till origopat och hovterapeut, hitta styrka och självförtroende i det jag lär mig och det jag gör!
 • Hitta styrka, allmänt, i alla avseenden av livet. När jag var yngre var jag på många sätt starkare än vad jag är idag. Jag hade nog en större nonchalans över andra människor, på gott och ont såklart, men det bästa var att jag kunde låta saker, energier, ord rinna av mig – ”jag bryr mig inte”. Idag är jag snarare åt andra hållet – jag är så extremt mån om vad folk ska tycka, och rädd att göra eller säga något ”fel” att jag istället förminskar mig själv och kanske inte gör eller säger någonting alls istället. Jag måste lära mig min balans – balansen mellan ödmjukhet, öppenhet för andras åsikter och styrka i mig själv, att vara trygg med och stolt över det jag står för.

Vad har DU och din hästvän för mål med det nya året?

dsc_0481

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s