Vårbusbilder

Häromveckan begav oss jag och Bluebell ut för lite bus på fältet. Med oss hade vi vår sambo/husse som var snäll och fotograferade lite (eller inte så lite, blev ca 600 bilder!). Jag fick en ny kamera i present för några månader sedan, känner mig fruktansvärt bortskämd. Men oj vad vi redan haft mycket nytta av den, och förhoppningsvis kommer den ju att hålla i många år framöver. Det är en Nikon D7100 – en riktigt bra kamera alltså!

Bluebell har på sig ”halsband och koppel” haha, ett rep med en ögla i ena änden. Nej, den sitter inte hårt, även om det kanske ser ut så på en del bilder. Bluebell föredrar att ha huvudet fritt, därför väljer jag rep runt halsen istället för t.ex. grimma. Anledningen till att jag har gjort öglan ganska liten är för att repet inte ska kasa av när Bluebell drar ner huvudet och äter 😀

Nog tjatat om det, titta och njut och kommentera om du undrar något! Bilderna är klickbara.

Idag övade vi mycket på voltarbete och att springa rundor, för att väcka lite muskler och lungkapacitet till liv. Det gick bra, Bluebell tyckte det var roligt att springa om än liiite jobbigt. Särskilt att försöka bära upp sig och samla sig lite.

Efter att vi varit på fältet ett tag så tog vi en fin omväg hem där vi fick tillfälle att öva på att gå över dike, något Bluebell har tyckt var väldigt obehagligt tidigare i sitt liv. När vi började umgås för mååånga år sedan så var hon väldigt rädd för vatten, minsta lilla vattenpöl skyggade hon undan för. Nåja, det berodde nog till stor del även på vår dåvarande, helt nya relation, att vi inte kände och litade på varandra som vi gör nu. Nu har hon i alla fall blivit modigare vad gäller vatten också, och det tog inte lång tid innan hon vågade sig på att ta sig över detta lilla dike. I sådana situationer så är jag ganska passiv, jag pratar med henne och ”bjuder med” henne med mina energier och med min kropp, men jag drar aldrig i repet eller ”manar på”. Det är Bluebells process – och den får ta sin tid.

I den underbart fina björkhagen passade vi på att träna på att gå upp på saker. Egentligen hittar jag inte någon mening med detta, mer än att det är lite roligt, och något att öva på. Så länge både häst och människa tycker något är roligt så är väl det anledning nog!

Väl hemma gick vi upp till paddocken till den sköna sanden, där hästarna älskar att rulla sig. Bluebell brukar alltid vilja rulla sig när vi har tränat, det är så skönt när pälsen är lite sådär svettig och kliig (kliig är inget ord. Men ni fattar). Mycket riktigt ville Bluebell ha en lång, skön rullstund och hon låg och rullade från sida till sida i flera minuter. 😀 Jag passade på att ge henne lite godis när hon låg ner men det var knappt att hon hade tid att stanna upp och ta emot godsakerna, haha.

Mysig dag med mysigt sällskap, och jag är så glad nu när jag har fått lite nya bilder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s