Hästjobb

Vilken härlig, energigivande vecka det varit. Så här långt. Och då har bara halva veckan passerat! I måndags blev det en tidig kväll för att morgonen efter gå upp klockan halv sex och ge mig iväg på hoväventyr. Som en del i utbildningen till funktionell hovterapeut ska jag ha ex antal timmar mentorslett hovarbete. Jag har haft turen att kunna följa med Carola som håller i utbildningen när hon är ute hos sina kunder och igår var vi iväg på en riktig heldag med hovverkningar och även några origopati-kunder uppdelat på flera olika stall.

Den rundan som vi åkte igår har jag varit med på en gång tidigare men idag kom vi även till några helt nya stall som Carola inte varit i tidigare. Att se skillnaden på dessa ”nya” hovar och de som blivit verkade med hovterapin ett bra tag är verkligen spännande och det ger styrka att se hur frisk, funktionell och fin en hov kan bli med rätt verkning och skötsel. Ja, OCH skötsel, för verkningen är ju egentligen en liten del i att få en frisk hov. Miljö, motionsnivå och foderintag spelar en stor roll för hovens hälsa, icke att förglömma.

Bilen var fullsatt med Carola, mig och tre andra elever som läser till hovterapeut och det blev många diskussioner och skratt på vägen. Det var dessutom lärorikt att umgås med andra elever och ta del av varandras frågor och funderingar. På vägen hem sov vi alla i bilen och när jag kom hem vid klockan tolv var jag nöjd, full med positiv energi om än helt slut. Stängde av alarmet på mobilen och somnade gott.

IMG_20170426_210012_048

Igår, onsdag, var musklerna lite ömma efter alla verkade hovar dagen innan, men ack, jag kunde ändå inte hålla mig borta från hovarna här hemma. Det började med att jag tog ut Barna och borstade bort vinterpäls. Sedan fick Bluebell en omgång med gummiskrapan och när jag höll på att kratsa hovarna så kunde jag inte låta bli att sträcka mig efter verktygen. Jag ska bara ta liiite här. Och liiite här. Och så plötsligt hade alla fyra hovarna blivit verkade. Bluebells hovar har för övrigt förändrats enormt mycket bara på de två-tre senaste verkningar, som jag alltså utfört med den nya kunskapen från hovterapin. Jag har verkat henne lite till och från i många år men det har alltid varit samma snedheter, samma utflytningar, samma problem som kommer tillbaka. Först nu så börjar vi alltså komma i balans – och det på bara några få verkningar alltså! Hovterapi FUNKAR!

På kvällen var det dags för nästa äventyr, då jag var ute och höll lektion för en ny elev. Hon fick träna på att börja bli medveten om och använda sina energier för att samtala med sin häst, istället för fysiskt tryck och drag. Ibland känns det som om det inte händer mycket på en lektion, eftersom det kanske inte syns utåt – det händer inget flashigt, inga storslagna rörelser. Men jag såg och kände hur både häst och människa förändrades under lektionen och öppnade upp helt nya kanaler för att kommunicera, de började känna och tänka istället för att bara göra. De började lyssna på varandras energier. Så häftigt, och jag är så glad över att få vara med om dessa ögonblick! Att på något sätt kunna hjälpa hästar och människor, samtidigt som jag får sååå mycket positiv energi tillbaka.

Nu är jag sugen på att gå ut till hästarna och pyssla och kanske träna om någon känner för det. Ska se om jag kanske till och med filmar och lägger upp här framöver, jobbar på att bli bättre på det. 🙂

På återseende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s